"Een ontwikkeling zet je zelf in gang door ja te zeggen tegen jezelf.”

Dru Yoga

Als gediplomeerd DRU-yogadocent bied ik in mijn praktijk ook yogalessen, zowel voor volwassenen als kinderen. Yoga zorgt voor balans en geeft energie, en dat werkt door naar diepere lagen, emotioneel, mentaal en spiritueel. De kracht die ik in DRU-yoga ontmoet, versterkt mijn gehele vermogen. Deze gave kan ik nu mede inzetten in alles wat ik doe in mijn leven, in mijn werk als kunstzinnig therapeut en bij het biografisch werk.

DRU-yogadocent

DRU yoga
DRU-yoga is een vorm van yoga, die staat voor een vloeiende manier van bewegen, afgestemd op de ademhaling, waardoor energie vrijkomt. Door de gewrichten zacht te houden, niet op slot te zetten, kan energie blijven stromen.

DRU-yoga werkt met bewegingsreeksen en houdingen die in ieders eigen tempo uitgevoerd kunnen worden en binnen de eigen mogelijkheden of eventuele beperkingen. Het aanspreken van buik-en bekkenbodemspieren, de houding en balans van de wervelkolom vormen de basis van waaruit de oefeningen opgebouwd worden (kernstabiliteit). Oefeningen, gericht op de draaiing en golvende beweging van de wervelkolom stimuleren een sterke en flexibele wervelkolom.

Door het bewust uitvoeren van de bewegingen is een stiltepunt in zichzelf te ervaren, waardoor in de oefening rust en meditatie gevoeld kan worden. DRU-yoga brengt je meer en dieper in contact met jezelf, je gevoelens en verlangens, met wie je werkelijk bent. DRU-yoga is ‘a way of life’.

DRU yoga en kunstzinnige therapie
DRU-yoga is ‘lichaamswerk’ en kan ondersteunend en versterkend werken bij kunstzinnige therapie en/of in biografisch onderzoek of andersom.

Bewust worden van lichaam en geest en in contact komen met je diepere gevoelens en verlangens brengt je dichter bij je eigen kern.
Pijn, verdriet, spanning en stress kunnen onderzocht, aangepakt en getransformeerd worden. Je brengt jezelf in een ontwikkeling, waardoor energie letterlijk weer kan gaan stromen.

DRU-yoga, kunstzinnige therapie en biografisch onderzoek hebben een grote positieve impact bij stress- en burn-out klachten, psychosomatische klachten, gezondheidsverlies en opgelopen trauma.