About

In mijn ontmoeting ga ik uit van de totale mens en in mijn werk streef ik ernaar het zelfgenezend vermogen van de ander aan te spreken.

José

In 1956 werd ik geboren als negende in een gezin met elf kinderen. Ik zat en zit vol idealen. Na mijn diplomering als verpleegkundige in 1979 werkte ik in algemene ziekenhuizen. Van 1982 tot 1989 deed ik ontwikkelingswerk in D.R. Congo, Afrika.
Terug in Nederland was ik werkzaam in de thuiszorg, bij de medische opvang voor asielzoekers, in de verslavingszorg en de psychiatrie.

Afrika

In mijn werk als verpleegkundige ontdekte ik een verlangen om bij de dieperliggende oorzaak van verloren evenwicht te komen. Door kunstzinnige therapie toe te passen, heb ik zelf ervaren dieper bij mijn eigen bron te kunnen komen en ontdekte ik nieuwe mogelijkheden in mijzelf. Hierdoor wist ik een ‘burn-out’ om te buigen in een nieuwe drijfveer. In 2009 studeerde ik af aan academie ‘De Wervel‘ en startte ik mijn eigen praktijk voor kunstzinnige therapie. Mijn bachelor-diploma behaalde ik in 2010 op de HogeSchool in Leiden.

In 2010 behaalde ik mijn licentie als KICK-trainer. Tevens ben ik trainer in de ‘Vruchten van het Leven”. Gegrepen door het verhaal van ieder mens ben ik gestart met de opleiding tot Biografisch Coach (afgerond in 2013).

De DRU-yoga docentenopleiding ben ik in 2012 begonnen, nadat ik jaren zelf lessen heb gevolgd. Het geven van yoga-lessen en het ondersteunen van een therapie door lichaamswerk is een prachtige aanvulling in alles wat ik doe.
In mijn werk binnen de psychiatrie/verslavingszorg in de Lievegoed Kliniek heb ik naast mijn begeleidend werk op de kliniek ook jaren trainingen verzorgd en gegeven.

Deze opleidingenen zijn een waardevolle aanvulling geweest om de achtergrond en samenhang van het leven te kunnen begrijpen, ook in mijn ‘rollen’ als partner, moeder, medemens, verpleegkundige, kunstzinnig therapeut en biografisch coach, trainer en DRU-yogadocent.
In mijn leven heb ik goede kansen niet voorbij laten gaan. Al het onderzoek wat ik ben aangegaan maakt mij tot een (ervarings-)deskundige om jou in je onderzoek naar ontwikkeling te begeleiden.